Hakkımda

1970 yılında Ankara’da doğdum. 1994 yılında ODTÜ Ekonomi bölümünden mezun oldum. Mart ayında Nielsen Medya’da çalışmaya başladım. Eylül ayında perakende ölçümü bölümünde müşteri temsilciliğine geçtim.
Perakendeci ölçümü zaten daha yeni palazlanmaya başlayan araştırma sektörü içinde de yeni bir alandı. Artık günümüzde pazarlamacıların diline pelesenk olan pazar payı ve sayısal/ağırlıklı dağıtım gibi kavramlarla Türkiye yeni tanışıyordu. Okuldan yeni mezun bir çömez olarak akranlarım satış/pazarlama departmanlarının giriş seviyesindeki pozisyonlarında kendilerine yer bulmaya çalışırken, ben yönetim kurulunun katıldığı toplantılarda masanın öbür köşesine yerleşiyordum. İşte orada yerel/küresel, küçük/büyük, kurumsal/aile şirketlerinin nasıl işlediğini, yerli/yabancı yöneticilerin nasıl karar aldıklarını ve birbirinden farklı hızlı tüketim malları pazarlarını keşfetme imkanını bulmuştum.
1997 Aralık ayına kadar P&G, Ülker, Colgate, Vileda, Eti, Efes, Evyap, L’Oreal gibi bazı müşterilere hizmet verdim.

Sonrasında Efes’in yurt dışındaki yatırımlarını yöneten ofisine pazarlama uzmanı olarak katıldım. İlk 12 aylık süreçte yapımı süren Rusya ve Romanya fabrikalarının stratejik planlarının oluşturulmasında ve pazar araştırmaları üzerinde çalıştım. İlk yılın sonunda ise Romanya’da pazarlama birimini kurmak ve yönetmek üzere görevlendirildim. Çıkış o çıkış…

Efes’te geçirdiğim 20 yılda, 5 ülkede (Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Moldova) yaklaşık 14 yıl boyunca onlarca yerli ve uluslararası reklam ajansı, tasarım ve marka stratejisi danışmanıyla çalıştım, birçok global şirketle lisans anlaşmaları yürüttüm, 50’den fazla markayı, pazarlama ekiplerini ve fonksiyonunu yönettim. Yurt dışı görevler arasında merkez ofiste geçirdiğim zamanda ise araştırma ve strateji rollerinde Batı Avrupa’dan Güney Asya’ya kadar olan coğrafyadaki 7 ülkede iş geliştirme projelerinde çalıştım. Ayrıca tüm operasyonları kapsayan ülkelerde inovasyon ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek için eğitimler, toplantılar, çalıştaylar düzenledim, pazarlama esaslarını kurum içinde yayınladığımız bir kitapta topladım.

Başarılı ve başarısız işler, ekipler, şirketler arasındaki farkları deneyimledim ve kendi çıkarımlarımı yaptım. Bugün yapmaya çalıştığım rehberliğin esasları bu deneyimlerle şekillendi.

Nisan 2018’de Türkiye’de şirketlerin değer yaratma usullerini değiştirmek amacıyla Innolabz‘ı kurdum. Bu amaçla eğitimler veriyor, çalıştay fasilitasyonu ve danışmanlık yapıyorum.

Aynı zamanda, Efes’te 2010 yılından beri çeşitli ülkelerde beraber çalıştığımız, insan odaklı pazarlama yaklaşımına çok inandığım Garrison Group’un Türkiye Partner’leri arasına katıldım.

Temmuz 2019’dan bu yana ise İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV)’de danışman ve EBRD destekli Suriyeli İşletmeler için İş Geliştirme Mentorluğu projesi kapsamında mentor olarak görev alıyorum.

İş hayatında okumak, araştırmak ve sorgulamak vazgeçemediğim alışkanlıklarım oldu. Danışmanlık ve özellikle inovasyon üstüne yoğunlaşma kararını aldıktan sonra 2018 yazında London Business School’da katıldığım «Making Innovation Happen» programı da inovasyona daha kapsamlı bir bakış açısı kazanmamı sağladı.

Sanırım benim öğrenme motivasyonumun başında bunları paylaşmaktan aldığım zevk geliyor. Fırsat buldukça öğrendiklerimi ve deneyimlerimi paylaşmak beni mutlu ederken, daha fazlasını öğrenmeye teşvik ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi Master Programında verdiğim Araştırma ve Karar Alma Dersi ise eğitimciliğin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu anlamamı sağladı.

Eylül 2019’dan bu yana tasarım odaklı düşünme, davranış ekonomisi ve inovasyon konularını işlediğim, konusunda uzman yerli ve yabancı konukları ağırladığım “Değer Yaratmanın Formülü” adlı podcasti yayınlıyorum.

2000 yılında Romanya’da tanıştığım eşimle 2004’te evlendik. Önce bir kız ve sonra bir erkek çocuğumuz oldu. Evimizde üç dil konuşuluyor, yurt dışında geçen onca yıldan sonra çok kültürlülük ve çeşitliliği yaşamaya devam ediyorum.