Zor zamanlar gösteriyor ki, dayanma gücünü koruyanlar o hengameden güçlenerek çıkıyor. Bunun en “çalışan” yollarından biri ortak değerlere sahip olduğunuz kişilerle bir araya gelmek. Hem yalnız olmadığınızı anlayıp moral buluyor, hem de fikirlerin birbirini beslemesinden güç alıyorsunuz.
Sevgili Dr. Sertaç Doğanay artık yurtdışına açtığı çemberlerinden birini daha geçen akşam Mutfak Sanatları Akademisi’nde oluşturdu. Sağolsun Mehtap Alp Hanım ve ekibi bizi yine çok güzel ağırladılar. Geceyi hazırlayan genç MSA ekibi de sonuna kadar yanımızda kalıp bizi dinlediler, bu da ayrı güzeldi.
Gecenin bir sürprizi de Sertaç’ın 50inci yaşgünü birkaç saat erken kutlamamızdı. O nedenle biraz aceleye gelmiş olabilir. 🧁 😁
Bu defaki çemberde ağırlıkla ilk kez katılanlar vardı, söz alanlar önce kendini tanıttılar. Sohbet o kadar güzeldi ki, zamanın nasıl geçtiğini anlamadık benim de içinde olduğum birkaç kişi kendimizi ayrıca tanıtmaya fırsat bulamadık.
Kendini tanıtma işi de dünyanın en zor işlerinden biri. Ben de daha iki kez birbirinin aynısı bir kendimi takdim yapmamışımdır. Ama epeydir beğendiğim ve sizinle paylaşmak istediğim bir format var:
Genelde kendimizi ünvanımızla tanıtıyoruz. Filanca şirketin falanca direktörü, ABC şirketinin kurucusu vs vs. Şirket herkesçe biliniyorsa bir türlü, bilinmiyorsa faaliyet alanı vs. Peki bunlar gerçekten bizim *kim* olduğumuz hakkında bir fikir veriyor mu?
Şunu okumuştum bir yerde, şöyle bir akış izleyebilirsiniz: Örneğin benim için;
Merhaba ben Mete Yurtsever
(NE) Tasks :
⏳Fasilitatörüm; iş hayatındaki sorun ve amaçlara dönük çalıştaylar tasarlıyor ve yönetiyorum. Eğitim veriyorum, mentörlük yapıyorum.
(NASIL) Skills :
🗯️ Bir grup insandan duyduklarımı, görünür hale getirmekte, düzenlemekte ve anlamlandırmakta iyi olduğuma inanıyorum. Sorular sorarak, eğlendirerek enerjiyi ve katılımı yüksek tutup, farklı düşünmelerini sağlıyorum.
(NEDEN) Deeper: (bunu işi yapmanı sağlayan, bu kabiliyetleri geliştirmene yol açan hangi değerin/arzun?)
🎒 İnsanların değer yaratmasına yol gösterici olmak, “rehberlik” etmek istiyorum.
Hadi üşenmeyin siz de deneyin, yorumlara yazın kendi üç cümlenizi. Belki bu denli içselleştirdiğiniz ve hizalandığınız bir işiniz yok. Dedim ya benimki de her defasında belki bir iki kelime değişiyor. Ama bence üstünde düşünmeye değer bir bakış açısı.


