İş görüşmesinin banko sorusudur, “neden burada çalışmak istiyorsunuz?”
Duyduğum en güzel yanıtlardan birini dün Yenibirlider’in ilk kez düzenlenen Ekosistem Buluşması’nda Yenibirlider Genel Müdürü Özge ARSLAN vermiş, bu yıl başındaki görüşmesinde. Özge öncelikle uzun yıllar sivil toplumdaki profesyonel kariyerinden bahsetmiş (biz de INGEV’den tanışıyoruz) ama beğendiğim ve ona göre de etkiyi yaratan yaklaşım şu:
Yazar Jim Rohn’un meşhur sözü, “İnsan, en çok vakit geçirdiği 5 kişinin ortalamasıdır.” Özge, bu 5 kişiye gönderme yaparak derneğin 5 paydaşını saymış, demiş ki ortalamamı yükseltecek bu 5 kişinin;
✅programlara katılan kendini geliştirmek için sabırsızlanan pırıl pırıl gençlerden
✅programda yıllara dayalı tecrübeleriyle yer alan eğitmenlerden
✅gençlere destek olan mentör ve koçlardan
✅Türkiye’nin değerli kurumlarından oluşan paydaşlarından kurumsal destekçilerinden
✅Derneğin değerli kurucu ve yönetim kurulu üyelerinden oluşmasını istiyorum.
Bunu kim istemez gerçekten!
Dernek, Türkiye’nin fark yaratan bireylerinin uluslararası rol modeller olmalarını sağlayacak, sıra dışı olanaklar sunan liderlik ekosistemini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Dün de Özge’nin yaptığı açılış konuşması sonrasında bir panelde önce derneğin eş kurucuları Kerem Kamışlı, Cem Garih’i ve onlara eşlik eden Prof Dr Özgür Demirtaş’ı ama belki daha da ilginci LEAD 21 programı 4.dönem mezunu Ceren Arın’ın üzerindeki dönüştürücü etkisini dinledik. Ardından Sevgili Jülide Erdoğan‘ın Murat Özyeğin ile Kişisel ve Kurumsal Başarıda Öz Liderlik üzerine söyleşisini dinledik.
Panelin özetini çağımızın bizi bekleyen başdöndürücü gelişmelerini anlatan Demirtaş hoca’nın şu tespitiyle yapabiliriz sanıyorum: “Sinemada bir bilim kurgu filmi başlayacak da onu izleyecekmişiz gibi hissediyorum”. 😄 “Yani yaşamak için iyi bir zamanda mıyız?” sorusuna da “Bilmiyorum ama ölümsüzlüğü 50 yılla falan kaçıracağız galiba” dedi kahkahalar arasında.
Murat Bey’in ise liderlik yolu kendisinin de bir örneğini yansıttığını düşündüğüm gibi tevazu, çalışkanlık, samimiyet ve paylaşımda cömertlikten geçiyor.
Böyle bir toplulukta eğitmen sıfatıyla bulunmak, öğrencilerin sıcak ilgisi ile karşılanmak ise paha biçilmez gerçekten. Kendi aralarındaki samimiyet bana iş yeri arkadaşlığının ötesinde lise arkadaşlığı dozunda hissettirdi, bunu yaratabilmek uygun şartlar oluştuğunda mümkün demek.

