Steven Bartlett Nijeryalı bir anne ve İngiliz babanın çocuğu olarak 1992’de dünyaya gelmiş. Bugün İngiltere ve Amerika’nın en çok dinlenen podcastlerden birinin (DOAC-Diary of a CEO) ev sahibi. [Baştan sona dinlemediyseniz de mutlaka bir alıntıya, kısa videoya denk gelmişsinizdir.] İkisinin arasında ise üniversiteyi terk etmesinden sonra kurduğu sosyal medya pazarlama şirketi ve Avrupa’dan unicorn start-uplar çıkarmak için kurduğu özel sermaye fonu var.
Evet şimdi sanırım onun tavsiyelerine kulak verebiliriz. 😄
Kulak vermek lafın gelişi; iş ve yaşam hakkında kendisinin 33 yasasını “Bir CEO’nun Günlüğü” adlı kitabında okuyabiliriz. Benim “20 yıl önce bilmiş olmayı isteyeceğim 20 öğüt” e-kitabımın biraz hallicesi 😄 Biraz kıskandım itiraf edeyim. Aradaki fark yaşanmışlıklarda mı, ifade etme becerisinde mi bilmiyorum, ama şapka çıkarıyorum.
Bu kitabı Boyner Yayınları’ndan hediye olarak aldım. İçinden resimde gördüğünüz çok hoş düşünülmüş adeta bir kitap özeti çıktı. Kitabı henüz okumadım ama bu özetten çarpıcı bulduğum birkaç alıntı yapmak istiyorum, ama belli bir bağlam içinde değil. Kişisel gelişim hakkında çok okuyan birisi olarak yeni bakış açıları verebilmesi benim dikkatimi çekti, okumak için sabırsızlanıyorum.
👔Bir konuda ustalaşmak için onu öğretmeyi görev bilmelisiniz (Robert Greene’e de bir selam gönderelim)
👔Neye inandığınızı seçemezsiniz.
👔Çerçeve resimden daha önemlidir.
👔Hikayeler, bir liderin sahip olabileceği en güçlü silahtır; onlar insanlığın para birimi.
👔Rakiplerinizden daha çok başarısız olmalısınız.
